Zamknij

Konkurs: Co dobrego do Spichlerza Kujawskiego? - ostatni dzień na zgłoszenie

09:22, 20.10.2020 Aktualizacja: 09:23, 20.10.2020
Skomentuj
reo

Sezon na domowe przetwory w pełni. Dla miłośników regionalnych smaków Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna przygotowała atrakcyjny konkurs z nagrodami. Autorzy najlepszych receptur  na powidła, kompoty, kiszonki, pikle, pasty i przeciery mogą liczyć na profesjonalnie zaprojektowaną etykietę na słoiki czy butelki. Dziś (20 października) ostatnia szansa, by wziąć udział w konkursie. 

Gromadzenie przetworów na zimę jest nieodłącznym elementem kulinarnej tradycji Kujaw, urodzajnej krainy zwanej niegdyś spichlerzem Polski. Również dziś półki i spiżarnie w wielu domach w regionie jesienią zapełniają się kolorowymi słoikami i butelkami wypełnionymi domowymi przetworami. Gospodynie dzielą się przepisami, odtwarzają stare rodzinne receptury, próbują nowości i z satysfakcją ustawiają w rzędy kolejne kulinarne dzieła.

Konkurs „Co dobrego do Spichlerza Kujawskiego?” jest doskonałą okazją, by pochwalić się tym, co dziś oferuje nasz region – czym chwalą się drobni producenci, kulinarne manufaktury, gospodarze prowadzący przydomową produkcję. Do udziału w zabawie zachęcamy także gospodynie i kulinarnych smakoszy.

Co zrobić, by wziąć udział w konkursie?

Zapraszamy na fanpage www.facebook.com/konstelacjedobrychmiejsc

Pod postami konkursowymi należy opublikować w komentarzu recepturę przetworu wraz ze zdjęciami (maksymalnie 3 zdjęcia). Ważne, by użyte do jego wytworzenia produkty pochodziły z kujawskich pól, ogrodów i sadów.

Nagrodą główną będzie profesjonalnie zaprojektowana etykieta na produkty, łącząca markę producenta z marką Kujawy, oraz jej wydruk.

Regulamin konkursu i więcej informacji tutaj oraz na stronie K-POT.

 

Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna

oraz Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%