Jak co roku w Zespole Szkół CKP w Grubnie odbył się konkurs kulinarny: Dary jesieni w roli głównej. Konkurs skierowany był do uczniów klas o profilu żywieniowym. Zdolności kulinarne zaprezentowało 5 zespołów dwuosobowych. Głównym zadaniem uczestników tych zmagań kulinarnych było przygotowanie dania zasadniczego oraz deseru.
Dominującymi darami jesieni wybranymi przez naszych uczniów były: dynia, orzechy i jabłka. Uczniowie wykazali się dużym potencjałem gastronomicznym, kreatywnością i ogromnym zaangażowaniem w przygotowywaniu potraw. Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych Magdalena Wyżykowska i Agnieszka Wróblewska, które przygotowały jesienne curry z dynią i kurczakiem oraz pudding ryżowy ze śliwkami pod migdałową kruszonką. 2 miejsce zajęły: Angelika Cichecka oraz Zuzanna Drosdowska z klasy II branżowej o profilu kucharz małej gastronomii. Natomiast na 3 miejscu uplasowały się Alicja Głowacka i Martyna Pudlewska z klasy 2 technikum żywienia i usług gastronomicznych . Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w zmaganiach kulinarnych.
Materiał: Agnieszka Podlaszewska
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz