Zamknij
15:18, 20.08.2022

Wielu wystawców i tłumy zwiedzających, kupujących, degustujących, dobra pogoda oraz szereg atrakcji - tak można streścić pierwszy dzień trwania tegorocznej XVI już edycji Festiwalu Smaku w Grucznie.

Jak zwykle swoje produkty przedstawią renomowani wytwórcy żywności tradycyjnej i regionalnej, rzemieślnicy i artyści. W programie pokazy, degustacje, konkursy i występy muzyczne. 

Jednym z prowadzących był niezawodny jak zwykle Władysław Flieger z Chełmna. 

Festiwal ma na celu prezentację kulinarnego bogactwa oraz kultury stołu, a także rękodzieła i innych form tradycyjnej aktywności kulturalnej regionów Województwa Kujawsko–Pomorskiego, w tym Doliny Dolnej Wisły, Kociewia, Ziemi Chełmińskiej i Dobrzyńskiej, Krajny oraz Kujaw. Do udziału w Festiwalu są także zapraszani goście z innych regionów naszego kraju oraz zagraniczni przedsiębiorcy.

Tegoroczni wystawcy walczą w konkursach o tytuł: smak roku oraz miód roku. Wyroby degustowali członkowie kapituły konkursowej w dniu 17 sierpnia.

Zwiedzanie ekspozycji przez odwiedzających jest bezpłatne!

Jeżeli Twój wizerunek przypadkowo znalazł się na tych fotografiach, a nie wyraziłeś na to zgody, prosimy zgłoś to na adres: [email protected]

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz