Niedzielny upał spowodował, że festiwal Smaku w Grucznie nie cieszył się dzisiaj aż takim powodzeniem, jak w latach ubiegłych. Na stoiskach nie było tłumów zainteresowanych kupnem produktów, ale z rozmów z osobami sprzedającymi wynikało, że wczorajszy dzień miał większe zainteresowanie.
Wielu wystawców i degustujące ze smakiem osoby oraz szereg atrakcji - tak można streścić tegoroczną edycję Festiwalu Smaku w Grucznie.
Jak zwykle swoje produkty przedstawiali renomowani wytwórcy żywności tradycyjnej i regionalnej, rzemieślnicy i artyści. W programie były pokazy, konkursy i występy muzyczne.
Festiwal miał na celu prezentację kulinarnego bogactwa oraz kultury stołu, a także rękodzieła i innych form tradycyjnej aktywności regionów Województwa Kujawsko–Pomorskiego, w tym Doliny Dolnej Wisły, Kociewia, Ziemi Chełmińskiej i Dobrzyńskiej, Krajny oraz Kujaw. Do udziału w Festiwalu są także zapraszani goście z innych regionów naszego kraju oraz zagraniczni przedsiębiorcy.
Fot: J.P.
2 0
Smaku Czego ?
2 0
Niską frekwencję tłumaczą pogodą. A my i nasi znajomi nie pojechaliśmy po ubiegłorocznych złych doświadczeniach z cenami. Wystawcy ogłupieli i maja takie ceny, że nikt normalny już tam prawie nie kupuje , nawet na posmakowanie. Pozdrawiam.
1 0
Leżące jedzenie w 30-sto stopniowym upale. Wędliny, sery bez lodówek... Gdzie kontrole?