Zamknij

Drożdżowy kulebiak z łososiem: gotuj z Szymonem Brukwickim

10:25, 24.12.2020 Aktualizacja: 10:48, 24.12.2020
Skomentuj

To już ostatni w tym roku przepis z cyklu dań wigilijnych. W tym odcinku połączenie odrobiny fantazji z tradycją. Nie spodziewałem się tak dobrego rezultatu. Polecam to danie w szczególności osobom, które są fanami łososia.

Zapraszam do wspólnego gotowania!

SKŁADNIKI:

Ciasto drożdżowe:

120 g mleka 32%

30 g świeżych drożdży, pokruszonych

300 g mąki pszennej

1 żółtko (roztrzepane)

80 g masła, pokrojonego na kawałki

20g czarny sezam (do posypania)

Farsz:

1 ząbek czosnku

30 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki

10 g masła

50 g śmietany 36%

250 g serka kremowego z ziołami

1 szczypta soli

1 szczypta pieprzu czarnego mielonego

2 gałązki koperku, świeżego tylko liście

10-20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego

200 g filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości pokrojonych na 3 cm kawałki

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%