Ile smaków odróżnia nasz język? Jak szybko informacja z języka trafia do mózgu? I dlaczego jedni lubią brukselkę, a dla innych jest ona niedobra? Czy wszędobylskie mikroby to nasi sprzymierzeńcy, czy wrogowie?
Klasa VIIIa uczestniczyła w Bydgoskim Festiwalu Nauki i były to nie tyle wykłady a doświadczenia w Zakładzie Mikrobiologii Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego. Stanęliśmy oko w oko z mikrobami i sprawdzaliśmy czy każdy odczuwa gorzki smak w taki sam sposób. Po prostu poznaliśmy tajniki mikrobiologii od „kuchni”.
Czwórka jest Super!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu e-chelmno.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz