Zamknij

Ekologiczne opakowania z papieru dla cukierni i nie tylko

14:59, 18.01.2022 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 15:00, 18.01.2022

Talerzyki jednorazowe w cukierniach, barach i restauracjach wykorzystuje się powszechnie. Korzysta się z nich również podczas imprez masowych, w czasie których serwuje się posiłki dostarczone przez catering. Naczynia jednorazowe sprawdzają się ponadto podczas wydarzeń organizowanych na świeżym powietrzu. Obecnie trudno wyobrazić sobie, by gastronomia miała bez nich funkcjonować. Zamiast plastikowych talerzy warto stawiać jednak na naczynia wykonane z papieru. Sprawdź, dlaczego papierowe talerze cieszą się coraz większym zainteresowaniem.

Dlaczego warto wybierać talerzyki papierowe?

Talerzyki papierowe stopniowo wypierają swoje plastikowe odpowiedniki. Papier jest przyjaźniejszy dla środowiska, a jego trwałość jest porównywalna do tworzywa sztucznego. Papier nie wchodzi w reakcję z żywnością, dlatego może być stosowany do podawania dań różnego typu. Dodatkowo skutecznie zatrzymuje tłuszcz. Na wykonanych z niego talerzach można serwować posiłki smażone, gdyż osoba jedząca nie poplami ubrania. 

Ekologiczne talerze z papieru są dobrym wyborem zarówno na dania ciepłe, jak i na zimno. Dzięki nim poda się bez trudu pełen catering, począwszy od przystawek i sałatek, zup i dań głównych na ciepło, skończywszy na deserach. Z ich pomocą można również wydawać kawałki pizzy na przyjęciu dla dzieci lub tort i inne słodkie przekąski dla maluchów. Co ważne, talerze papierowe gwarantują oszczędność czasu. Korzystanie z nich nie wymaga długiego sprzątania, zmywania i dowożenia ciężkich talerzy porcelanowych na imprezę odbywającą się poza domem.

Obecnie opakowania papierowe są wybierane zarówno przez osoby prywatne, jak i cukiernie oraz lokale gastronomiczne. Świadczy to o wielu możliwościach zmiany w zakresie stosowania opakowań i talerzy jednorazowych.

Papierowe talerzyki i opakowania na wynos to przyszłość 

Ekologiczne opakowania i talerze z trzciny cukrowej i papieru wypierają szkodliwe dla środowiska plastikowe naczynia jednorazowe. Dzięki nim zwiększa się poziom czystości w okolicy i ogranicz się ilość odpadów, które nie nadają się do recyclingu.

Zapoznaj się z ofertą https://www.opakowanianawynos.pl/226-opakowania-dla-cukierni

Opakowania i talerze z papieru po wyrzuceniu rozkładają się znacznie szybciej niż plastikowe. Już po kilku miesiącach znikają ze środowiska i sprzyjają ochronie ekosystemów na całym świecie. Stosowanie naczyń papierowych jednorazowych i opakowań z tego samego materiału jest więc przyszłością w całej gastronomii i nie tylko.

Sprawdź również https://www.opakowanianawynos.pl/279-serwetki-papierowe-swiateczne

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%