Zamknij
REKLAMA

Propozycja integracji online, warsztaty kulinarne

10:47, 05.10.2021 | materiały partnera

„Ziemniaczki mogą zostać, ale mięsko ma zniknąć” – sztampowe polecenie każdej babci, a potem mamy do swojej pociechy należy do absolutnych kanonów wychowania. Wielu rodziców do dziś wypowiada te słowa, przy czym robi to gotując dzień w dzień praktycznie to samo – aż do znudzenia. Co więcej, z powodu pandemii robimy to w miejscu pracy, czyli w domu, z którego wiele z nas musi wykonywać swoje obowiązki do zakończenia tej trudnej sytuacji. A gdyby tak urozmaicić tę czynność naszym pracownikom w ramach integracji online? Czy warsztaty kulinarne za pośrednictwem Internetu i z kolegami i koleżankami z pracy to dobry pomysł? Jak zorganizować taki event?

Po pierwsze – organizacja

Sam pomysł jest doskonały i zyskuje popularność na całym świecie. Kreatywny sposób spędzania czasu w ramach integracji pracowników to europejski standard i ma bardzo dobry wpływ na morale i zacieśnianie relacji między poszczególnymi osobami w kadrze. Trzeba jednak dobrze zorganizować takie przedsięwzięcie. Odpowiedni agencja eventowa zadba o wszystkie szczegóły. Po pierwsze, nie możemy kazać naszym pracownikom biegać do dyskontu by kupić wszystkie składniki na imprezę – to nie jest impreza sylwestrowa z gimnazjum tylko organizowany przez pracodawcę event. Dlatego też produkty muszą być dostarczone zatrudnionym przez nas osobom pod drzwi odpowiednio przed samym gotowaniem. Dobrze byłoby też całość przygotować na dedykowanej platformie, na którą dostęp mają tylko uczestnicy. Naturalnie mocne łącze po stronie szefa kuchni jest sprawą oczywistą.

Po drugie –ciekawy przebieg imprezy

Szefem kuchni nie powinien być Pan Mietek z kadr ani Pani Krysia z administracji, ale prawdziwy ekspert i profesjonalny kucharz, który pomoże przygotować uczestnikom pyszne, a najlepiej mocno wyszukane danie, którego na co dzień w zasadzie nikt by nie sporządził. Co więcej, powinna być to osoba nie tylko ze zdolnościami kulinarnymi, ale podobnie jak osoby gotujące w telewizji, powinien być to człowiek umiejący ładnie i ciekawie opowiadać, a także cierpliwy i potrafiący przystępnie wyjaśnić wszystkie polecenia. Taki kucharz sprawi, że impreza będzie czystą frajdą nawet dla osób, które potrafią spalić wodę na herbatę zanim włączą palnik.

Niech stanie się event!

Pamiętajmy, by takie przedsięwzięcia zlecać profesjonalnym agencjom eventowym. Samodzielne próby ściągania szefa kuchni, dowożenia jedzenia i organizacji oświetlenia czy udźwiękowienia mogą skończyć się jakością podobną do pierwszych filmów w serwisie YouTube. Nie ryzykujmy straty poważnych pieniędzy czy narażenia się na śmieszność w oczach pracowników. Dzięki dobrej agencji zafundujemy personelowi odpowiednią rozrywkę i relaks, co przełoży się na dużo lepsze wyniki w codziennie wykonywanych obowiązkach.

(materiały partnera)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
REKLAMA
0%