Zamknij

Szymon Brukwicki poleca: tatar z gęsiej piersi sianem wędzony

09:20, 24.11.2020 Aktualizacja: 10:07, 24.11.2020
Skomentuj

Od dawien dawna Gęś należy do bardziej wykwintnych dań w większości kuchni świata. Jej szlachetność i wynikający z niej smak są odzwierciedleniem rangi dnia święta, w którym się ją przyrządza. A przyrządzenie jej nie jest trudne, ale wymaga jednak zaangażowania w kulinarne poczynania i doboru kompozycji smakowo - zapachowych.

Różnorodność dań, jakie możemy przyrządzić jest ogromna, a ci co umieją gotować z fantazją mają nieograniczone pole do działania. Tak więc - zapraszam Was w tym odcinku do przyrządzenia "Tataru z gęsiej piersi sianem wędzonego z sosem z podgrzybka i jajkiem przepiórczym".

Zapraszam do wspólnego gotowania.

Szymon Brukwicki

Masterclass Chef 

SKŁADNIKI:

Tatar: (2 porcje)

1/2 fileta z gęsiej piersi

100 g ogórek konserwowy

100g szalotka

50 g kapary

2 przepiórcze jajka

Sól, pieprz do smaku

Oliwa z oliwek

2 garści siana (do wędzenia)

Sos z podgrzybka

100g marynowanego podgrzybka brunatnego

1 łyżka miodu

1 łyżka musztardy Dijon  

 

Pozdrawiam

Szymon Brukwicki

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%