Od dawien dawna Gęś należy do bardziej wykwintnych dań w większości kuchni świata. Jej szlachetność i wynikający z niej smak są odzwierciedleniem rangi dnia święta, w którym się ją przyrządza. A przyrządzenie jej nie jest trudne, ale wymaga jednak zaangażowania w kulinarne poczynania i doboru kompozycji smakowo - zapachowych.
Różnorodność dań, jakie możemy przyrządzić jest ogromna, a ci co umieją gotować z fantazją mają nieograniczone pole do działania. Tak więc - zapraszam Was w tym odcinku do przyrządzenia "Tataru z gęsiej piersi sianem wędzonego z sosem z podgrzybka i jajkiem przepiórczym".
Zapraszam do wspólnego gotowania.
Szymon Brukwicki
Masterclass Chef
SKŁADNIKI:
Tatar: (2 porcje)
1/2 fileta z gęsiej piersi
100 g ogórek konserwowy
100g szalotka
50 g kapary
2 przepiórcze jajka
Sól, pieprz do smaku
Oliwa z oliwek
2 garści siana (do wędzenia)
Sos z podgrzybka
100g marynowanego podgrzybka brunatnego
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy Dijon
Pozdrawiam
Szymon Brukwicki
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz