Zamknij

Salmonella w kiełbasie i mięsie lokalnego producenta. Uważajcie!

12:08, 24.03.2019 Aktualizacja: 12:10, 24.03.2019
Skomentuj

Metka łososiowa i mięso mielone z łopatki wieprzowej – nr partii 72 z zakładu mięsnego Kier w Jastrzębiu zostały wycofane ze sklepów, bo w badanych próbkach wykryto pałeczki salmonelli.

Informację podał dziś Główny Inspektorat Sanitarny jako ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności. Pałeczki salmonelli wykryto dziś podczas, zleconego przez producenta, badania weterynaryjnego. Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świeciu, do czasu wyeliminowania zagrożenia w zakładzie, zakazał produkcji surowych wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej.

Szefostwo firmy zdecydowało o wycofaniu partii nr 72 tych dwóch produktów, a na swojej stronie zamieściło oświadczenie.

Szanowni Państwo
informujemy o naszej decyzji wycofania z rynku partii Metki Łososiowej o numerze partii 72 z terminem przydatności do spożycia 27.03.2019 r,
Metki Łososiowej MAP o numerze partii 72 z terminem przydatności do spożycia 03.04.2019 i Mięsa garmażeryjnego o numerze partii 72 z terminem przydatności do spożycia 24.03.2019 r, w związku z podejrzeniem niezgodności mikrobiologicznej.

Do Państwa dyspozycji została uruchomiona infolinia: +48 509 656 328, w dni robocze od 7:00 do 15:00.

Firma P.W. KIER przeprasza za zaistniałe niedogodności, jednocześnie informując, że zakupione produkty mogą Państwo zwrócić w miejscu zakupu. Podstawą zwrotu będzie etykieta produktu z wymienionym powyżej numerem partii (72), bez konieczności okazania dowodu zakupu.

Więcej informacji na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%